sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kualikiäryleet tai jottain siihen suuntahan.

Koska Geneva aina haluaa näitä reseptejä, tässä tulee yks (tosin hyvin lauramainen ja ei kovinkaan tarkka, mutta fiilispohjalta!):

Kaalikääryleet by Salla & Laura:

1 keräkaali
400g jauhelihaa
1dl soijarouhetta
1dl riisiä
siirappia
soijakastiketta
lihaliemikuutio
mausteita (pippuria, suolaa yms perussettiä)

Kuori huonot pois kaalista ja keitä sitä kokonaisena lihaliemellä maustetussa vedessä kattilassa. Leikkele irti kerros kerrallaan kaalia, kun se on pehmentynyt tarpeeksi (siis että sen saa rullalle ilman hajoamista).
Laita soijarouhe mukiin, kaada vettä päälle ja anna turvota. Ruskista jauheliha ja keitä riisi. Kaada soijarouheesta vedet pois ja lisää se jauhelihan sekaan. Mausta oman maun mukaan ja kaada kypsyneet riisit joukkoon.
Tee sopiva liemi kaalin keitinvedestä, soijakastikkeesta ja siirapista.

Tästä lähtee...

 
Lado jauhelihasoijariisimössö kaalin sisään, rullaa ja taita reunat, niin että niistä tulee nättejä nyyttejä. Asettele uunivuokaan taitoskohdat alaspäin.

Valele kaalikääryleitä soijasiirappilihaliemellä jo tässä vaiheessa.

 
Paista  175-200 asteessa 1½-2 tuntia (about, en katsonu kelloa). Muista voidella ja käännellä kääryleitä tasaisin väliajoin, etteivät ne pala!

(Kivasti muuten näkyy mun jalat heijastuksena tuossa)

Ihan tajuttoman työläitä, halpoja ja hyviä! :)

1 kommentti:

elsi kirjoitti...

NAMI. seuraavaksi kaalilaatikkoa sitten plikat.